Nieuws - pagina 4

De Nationale Divali-viering 2022 start dit jaar weer met de Divali lezing. Zoals gebruikelijk wordt de lezing ieder jaar verzorgd door een prominent uit het onderwijs, wetenschap, politiek, of kunst- en cultuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU in Amsterdam. En ook dit jaar steken we de grootste dia van Europa aan en is er het Divali Concert. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera en het Zangam Koor.
Aan het eind van de maand oktober worden de dagen korter, de nachten weer langer en neemt de duisternis het over van het licht. In deze periode vieren we Divali. Het is één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme. Tijdens de viering worden lichtjes aangestoken, waardoor het hier in Nederland ook wel het lichtjesfeest wordt genoemd. De Divaliviering is bij uitstek de periode van bezinning. Een tijd waarin we inzien dat er licht is in tijden van duisternis, het goede van het kwade zal overwinnen, we streven naar een hoger kennisniveau en naar bezinning en reflectie binnen het gezin. Divali is voor de 70.000 tellende Hindoestaanse gemeenschap hier het belangrijkste feest van het jaar.

 

Divali Lezing
De Divali-lezing zal dit jaar worden uitgesproken door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spirualiteit & samenleving aan de de VU in Amsterdam. * Mevrouw Nandram zal zich vanuit haar functies als hoogleraar buigen over thema's als: wat mensen ten diepste drijft. En wat de impact daarvan is op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld. De Divali-lezing kent een reeks bijzondere sprekers variërend van premier Ruud Lubbers, minister Ernst Hirsch Balin tot burgemeester Wim Deetman. 

 

Tijdens de lezing kunnen kinderen een eigen lampion knutselen en versieren voor de lichtjesoptocht na afloop van de lezing en alvorens het concert. Zowel de lezing als de kinderactiviteiten zijn gratis (graag wel reserveren, zie link onderaan).

 

Divali Concert
Naast de Divali lezing organiseert het comité van de Nationale Divali Viering een concert met ieder jaar weer een keur aan Hindoestaanse artiesten in samenwerking met het Residentie Orkest. Dit jaar kijken we uit naar een prachtig samengesteld programma bestaande uit  Raj Mohan, een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera, jong talent Jiya Rambaran, Zangam Koor en Diepak RamJiawan.

 

Voorafgaand aan het Divali-concert ontsteken we de grootste dia van Europa in de centrale hal van Amare. Dit evenement is vrij toegankelijk en kan zonder reserveren worden bezocht. Na het ontsteken van de dia maken de kinderen van de Shri-Vishnu school zich klaar voor de lichtjesoptocht. Een wandeling die garant staat voor kameraadschap en verbroedering. 

 

Over Prof. Dr. Sharda Nandram
Prof. dr. Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepeneurship, Governance and Stewardship en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden. Naast haar hoogleraarschap aan Nyenrode werkt Sharda als hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze werd doctorandus zowel in de psychologie als economie en promoveerde binnen de vakgroep sociale psychologie aan de VU. Via haar beide hoogleraarsfuncties samen wil zij zich richten op het onderliggende centrale thema van wat mensen ten diepste drijft en de impact daarvan op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld.

 

Ze heeft meer dan drie decennia advies- en ondernemerservaring opgedaan in de gezondheidszorg, het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid, in het onderwijs en in de sportwereld. Sharda is oprichter van de concepten Integratieve Vereenvoudiging en Integratieve Intelligentie. Ze heeft veel gereisd en ervaring opgedaan door middel van consulting, onderzoek en onderwijs samenwerkingen in Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Sharda is van Indiase afkomst en voert verschillende onderzoeks- en onderwijsprojecten uit in India en een adviesproject in China.


=========================================================

 

Organisatie
De Nationale Divali Viering is een initiatief van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland( SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland en Amare.

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) verzorgt in de G5 al meer dan 35 jaar basisonderwijs op hindoeïstische grondslag.

Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN)  is een vereniging met als doel het bevorderen van het Hindoeïsme in het algemeen en volgens de principes en uitgangspunten van de  Sanatan Dharm in het bijzonder, in het besef van het multiculturele en multireligieuze karakter van de  Nederlandse samenleving.

 

GRATIS AANMELDEN VOOR DE DIVALI LEZING KAN HIER

TICKETS VOOR HET DIVALI CONCERT ZIJN HIER VERKRIJGBAAR

 

 

 

 

 

500 schooltassen met inhoud gedoneerd aan Surinaamse kinderen

500 schooltassen met inhoud gedoneerd aan Surinaamse kinderen

23 december 2020 - 
Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) heeft in samenwerking met VHP-Rijnmond en Indian Ligth Foundation, vijfhonderd schooltassen met inhoud gedoneerd aan schoolkinderen in verschillende districten van Suriname.

Lees meer ›
Artikel Hindorama: Nieuwbouw Shri Saraswatie School Rotterdam

Artikel Hindorama: Nieuwbouw Shri Saraswatie School Rotterdam

18 december 2020 - 

Op de website Hindorama.com is een interessant artikel verschenen over de nieuwbouw van de Shri Saraswatie School te Rotterdam.


Lees meer ›
Promotie oud-leerling Nishad Matawlie

Promotie oud-leerling Nishad Matawlie

07 december 2020 - 

Op donderdag 10 december promoveert Nishad Matawlie aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam (faculteit Economie). Nishad is een oud-leerling van de Shri Vishnu School. De promotie is te volgen via een livestream. 


Lees meer ›
Samen bidden bij start nieuwbouw Shri Krishna basisschool Utrecht

Samen bidden bij start nieuwbouw Shri Krishna basisschool Utrecht

28 november 2020 - 

De eerste paal voor de nieuwbouw van de Shri Krishna School in Utrecht wordt aanstaande maandag 30 november geboord aan de Lawick van Pabstlaan. Maar eerst wordt volgens hindoe riten om positieve energie gevraagd voor de bouwplek. Daarna wordt de fundering gelegd. De verwachting is dat het schoolgebouw in december 2021 wordt opgeleverd. 


Lees meer ›

Nieuwbouw Shri Krishna School Utrecht

26 november 2020 - 

De nieuwbouw van de Shri Krishna School te Utrecht begint al aardig vorm te krijgen, getuige deze tekeningen van het architectenbureau  (BVO Struick).

 


Lees meer ›

Artikel Telegraaf: Divali-actie 'Everyday People'

17 november 2020 - 

Reportage Hindorama: 'Nationale Divali Viering'

17 november 2020 - 

Hier treft u een reportage aan van Hindorama over de Nationale Divali Viering op 14 november jl. 

 

Nationale Divali-viering

Nationale Divali-viering

10 november 2020 - 

De Nationale Divali Lezing op vrijdag 13 november wordt dit jaar in samenwerking met het Zuiderstrandtheater online gehouden. Ook wordt er op zaterdag 14 november een livestream uitgezonden vanuit Theater aan het Spui met een muzikale omlijsting van Raga Impressions en Indiase raga’s. De livestream van de activiteiten is te volgen via www.nationaledivaliviering.nl en via Amor FM.


Lees meer ›

Artikel De Telegraaf: Gepensioneerde leerkrachten voor de klas in coronatijd

29 oktober 2020 - 

Dit artikel over de Shri Vishnu School was op 29 oktober te lezen in De Telegraaf:

 

 


Lees meer ›

Artikel De Telegraaf: Meer aandacht voor zonne-energie

13 oktober 2020 - 

In De Telegraaf verscheen op 13 oktober jl een artikel over de zonnepanelen op het dak van de Shri Vishnu School:


Lees meer ›
Ambassadeur van India bezoekt de Shri Vishnu School

Ambassadeur van India bezoekt de Shri Vishnu School

04 oktober 2020 - 

Hoog bezoek op de Shri Vishnu School te Den Haag. De Indiase ambasseur verzorgt een gastles in groep 8 ter gelegenheid van Mahatma Gandhi's 151e geboortedag. 


Lees meer ›
Surinaamse 'first lady' bezoekt Regenboogschool Shri Saraswatie

Surinaamse 'first lady' bezoekt Regenboogschool Shri Saraswatie

22 september 2020 - 

Melissa Santhoki-Seenacherry, sinds kort de 'first lady' van Suriname heeft een bezoek gebracht aan onze school te Rotterdam. Klik hier voor een artikel van Omroep Rijnmond.


Lees meer ›
Meester Joy wordt opgepikt door een Lamborghini

Meester Joy wordt opgepikt door een Lamborghini

01 september 2020 - 

Lees in dit artikel van Omroep Rijnmond waarom meester Joy van onze Rotterdamse Regenboogschool Shri Saraswatie op deze bijzondere wijze in het zonnetje werd gezet. 

Zomeractiviteiten op de Shri Saraswatie School

Zomeractiviteiten op de Shri Saraswatie School

31 augustus 2020 - 

Het was alles behalve stilletjes in de zomervakantie op de Regenboogschool Shri Saraswatie.


Lees meer ›
Artikel Dreamz World: Taj Ramkalup

Artikel Dreamz World: Taj Ramkalup

06 augustus 2020 - 

In dit artikel uit Dreamz World vertelt Taj Ramkalup over zijn basisschooltijd op de Shri Ganesha School te Almere. Klik hier om het artikel te lezen

Artikel Havenloods: Nieuwbouw Rotterdam

31 juli 2020 - 

Hier treft u een artikel aan uit de Havenloods over onze nieuwbouw te Rotterdam. Klik hier om het artikel te lezen

Nieuwbouw Shri Saraswatie School Rotterdam

Nieuwbouw Shri Saraswatie School Rotterdam

12 juli 2020 - 

Vol trots heeft onze school te Rotterdam de eerste schetsen gepresenteerd van de nieuwbouw aan de Schiedamseweg. 


Lees meer ›
Keti Koti

Keti Koti

08 juli 2020 - 

Keti Koti: "het is belangrijk om er over te praten"  

Afgelopen week is op de Shri Laksmi School (SLS) in Amsterdam Keti Koti gevierd, 

het feest in verband met de herdenking van de afschaffing van de slavernij op 1 juli 1863. Vanwege de corona-pandemie was het niet zo uitbundig als in vorige jaren. “Deze keer is een video afgedraaid voor de verschillende groepen en we hebben er vooral over gepraat”, zegt Sharla Thakoerdat, adjunct directeur.

     

   


Lees meer ›

Reportage Omroep West: ' Beginnen met een schone lei'

11 maart 2020 - 

Deze reportage heeft Omroep West gemaakt over de Holi-viering op de Shri Vishnu School


Lees meer ›

Artikel Holi

11 maart 2020 - 

Onderstaand artikel over de Haagse Holi-viering verscheen in de lokae media.


Lees meer ›
1 2 3 4 5 6 7 8 9