Nieuws - pagina 5

De Nationale Divali-viering 2022 start dit jaar weer met de Divali lezing. Zoals gebruikelijk wordt de lezing ieder jaar verzorgd door een prominent uit het onderwijs, wetenschap, politiek, of kunst- en cultuur. Dit jaar wordt de lezing verzorgd door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de VU in Amsterdam. En ook dit jaar steken we de grootste dia van Europa aan en is er het Divali Concert. Dit keer pakken we extra groots uit met o.a. een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera en het Zangam Koor.
Aan het eind van de maand oktober worden de dagen korter, de nachten weer langer en neemt de duisternis het over van het licht. In deze periode vieren we Divali. Het is één van de belangrijkste feesten binnen het Hindoeïsme. Tijdens de viering worden lichtjes aangestoken, waardoor het hier in Nederland ook wel het lichtjesfeest wordt genoemd. De Divaliviering is bij uitstek de periode van bezinning. Een tijd waarin we inzien dat er licht is in tijden van duisternis, het goede van het kwade zal overwinnen, we streven naar een hoger kennisniveau en naar bezinning en reflectie binnen het gezin. Divali is voor de 70.000 tellende Hindoestaanse gemeenschap hier het belangrijkste feest van het jaar.

 

Divali Lezing
De Divali-lezing zal dit jaar worden uitgesproken door Prof. Dr. Sharda Nandram, hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit en hoogleraar Hindoe-spirualiteit & samenleving aan de de VU in Amsterdam. * Mevrouw Nandram zal zich vanuit haar functies als hoogleraar buigen over thema's als: wat mensen ten diepste drijft. En wat de impact daarvan is op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld. De Divali-lezing kent een reeks bijzondere sprekers variërend van premier Ruud Lubbers, minister Ernst Hirsch Balin tot burgemeester Wim Deetman. 

 

Tijdens de lezing kunnen kinderen een eigen lampion knutselen en versieren voor de lichtjesoptocht na afloop van de lezing en alvorens het concert. Zowel de lezing als de kinderactiviteiten zijn gratis (graag wel reserveren, zie link onderaan).

 

Divali Concert
Naast de Divali lezing organiseert het comité van de Nationale Divali Viering een concert met ieder jaar weer een keur aan Hindoestaanse artiesten in samenwerking met het Residentie Orkest. Dit jaar kijken we uit naar een prachtig samengesteld programma bestaande uit  Raj Mohan, een ensemble van het Residentie Orkest, Suresh Sardjoe, Madhu Singh, Deepak Doddera, jong talent Jiya Rambaran, Zangam Koor en Diepak RamJiawan.

 

Voorafgaand aan het Divali-concert ontsteken we de grootste dia van Europa in de centrale hal van Amare. Dit evenement is vrij toegankelijk en kan zonder reserveren worden bezocht. Na het ontsteken van de dia maken de kinderen van de Shri-Vishnu school zich klaar voor de lichtjesoptocht. Een wandeling die garant staat voor kameraadschap en verbroedering. 

 

Over Prof. Dr. Sharda Nandram
Prof. dr. Sharda Nandram is hoogleraar Business & Spiritualiteit aan Nyenrode Business Universiteit. Zij maakt deel uit van het Nyenrode Faculty Expertisecenter Entrepeneurship, Governance and Stewardship en doceert in het MBA-programma Onderzoeksmethoden. Naast haar hoogleraarschap aan Nyenrode werkt Sharda als hoogleraar Hindoe-spiritualiteit en samenleving aan de Vrije Universiteit Amsterdam (VU). Ze werd doctorandus zowel in de psychologie als economie en promoveerde binnen de vakgroep sociale psychologie aan de VU. Via haar beide hoogleraarsfuncties samen wil zij zich richten op het onderliggende centrale thema van wat mensen ten diepste drijft en de impact daarvan op ons leven in een bredere context van de samenleving en de wereld.

 

Ze heeft meer dan drie decennia advies- en ondernemerservaring opgedaan in de gezondheidszorg, het bank- en verzekeringswezen, bij de overheid, in het onderwijs en in de sportwereld. Sharda is oprichter van de concepten Integratieve Vereenvoudiging en Integratieve Intelligentie. Ze heeft veel gereisd en ervaring opgedaan door middel van consulting, onderzoek en onderwijs samenwerkingen in Europa, Zuid-Amerika, Noord-Amerika en Azië. Sharda is van Indiase afkomst en voert verschillende onderzoeks- en onderwijsprojecten uit in India en een adviesproject in China.


=========================================================

 

Organisatie
De Nationale Divali Viering is een initiatief van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland( SHON), Sanatan Hindoe Parishad Nederland en Amare.

Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON) verzorgt in de G5 al meer dan 35 jaar basisonderwijs op hindoeïstische grondslag.

Sanatan Hindoe Parishad Nederland (SHPN)  is een vereniging met als doel het bevorderen van het Hindoeïsme in het algemeen en volgens de principes en uitgangspunten van de  Sanatan Dharm in het bijzonder, in het besef van het multiculturele en multireligieuze karakter van de  Nederlandse samenleving.

 

GRATIS AANMELDEN VOOR DE DIVALI LEZING KAN HIER

TICKETS VOOR HET DIVALI CONCERT ZIJN HIER VERKRIJGBAAR

 

 

 

 

 

Reportage Gandhi-vredesmars Den Haag

Reportage Gandhi-vredesmars Den Haag

11 november 2019 - 

Hier treft u een (Engelstalige) reportage aan van de Vredesmars op 30 september jl. ter gelegenheid van de 150e geboortedag van Mahatma Gandhi. Veel leerlingen van de Shri Vishnu School te Den Haag hebben hieraan deelgenomen. 


Lees meer ›
NPO-reportage over het Diwali-feest 2019

NPO-reportage over het Diwali-feest 2019

05 november 2019 - 

NPO3 bracht maakt een prachtige reportage over het Diwali-feest 2019 met onder meer juf Janice van de Shri Vishnu School. 


Lees meer ›

Nieuwsbrief SHON en integrale Divali-lezingen

25 oktober 2019 - 

Hieronder vindt u de Divali- personeelsnieuwsbrief aan en tevens de integrale teksten van de Divali-lezingen van zondag 19 oktober jl.


Lees meer ›

Promo-film SHON:

19 oktober 2019 - 

'Lights of Divali' op 19 en 20 oktober

03 oktober 2019 - 

Op zaterdag en zondag 19 en 20 oktober wordt het Divali-feest groots gevierd op twee locaties in Den Haag. Hieronder treft u meer informatie aan. 


Lees meer ›

Gandhi-tocht door leerlingen Shri Vishnu School (reportage Den Haag FM)

03 oktober 2019 - 

Op het TV-kanaal van Den Haag FM werd op woensdag 2 oktober een reportage uitgezonden over de Gandhi-tocht van de leerlingen van onze Shri Vishnu School.

 

Haagse scholieren marcheren voor 150e geboortedag Mahatma Gandhi 

 

Follow the Mahatma- fietstocht

25 september 2019 - 

Viering van '146 jaar Hindoestaanse immigratie' op zondag 23 juni

Viering van '146 jaar Hindoestaanse immigratie' op zondag 23 juni

27 juni 2019 - 

Stichting Hindoe Onderwijs en de Shri Vishnu School organiseren in samenwerking met Stichting Hindoe Parishad Nederland (SHPN) de viering van '146 jaar Hindoestaanse immigratie'. 


Lees meer ›
UItnodiging: International Yoga Dag te Amsterdam

UItnodiging: International Yoga Dag te Amsterdam

03 juni 2019 - 

Op zondag 16 juni vinden op de Dam te Amsterdam de jaarlijkse festiviteiten plaats rondom de Internationale Yoga Dag. Entree is gratis.


Lees meer ›
Onderwijswethouder Marjan Haak bezoekt jarige Shri Ganeshaschool in Almere

Onderwijswethouder Marjan Haak bezoekt jarige Shri Ganeshaschool in Almere

09 mei 2019 - 

De Shri Ganesha basisschool in Almere bestaat 10 jaar! Reden voor wethouder Marjan Haak om op 8 mei jl. een felicitatiebezoek af te leggen.


Lees meer ›

Première Haagse Dierentuin op 15 mei in het Korzo Theater

09 mei 2019 - 

Klik hier om het artikel uit De Posthoorn waarin de première wordt aangekondigd van het educatieproject Art-S-Cool waar leerlingen van groep 6 van de Shri Vishnu aan deelnemen. 

Haagse burgemeester Pauline Krikke over de Shri Vishnu school “Ze gaan uit van de persoonlijkheid van het kind”

Haagse burgemeester Pauline Krikke over de Shri Vishnu school “Ze gaan uit van de persoonlijkheid van het kind”

07 april 2019 - 

Burgemeester Pauline Krikke heeft afgelopen vrijdag een bezoek gebracht aan Shri Vishnu School (SVS) in Den Haag in verband met de vierde editie van het kunst –en ontmoetingsproject de ‘Haagse Dierentuin’.

 


Lees meer ›

Vacature Beleidsondersteuner financiën

04 april 2019 - 

Het bestuursbureau is per direct op zoek naar een beleidsondersteuner financiën. Zie 'Vacatures'

AD-artikel Holi: Swingen in kleurenpoeder

AD-artikel Holi: Swingen in kleurenpoeder

23 maart 2019 - 

Ook het AD heeft aandacht besteed aan het Holi-feest op de Shri Vishnu School, zowel in de krant als op de website. Klik hier om dit te bekijken.  

Holi-feest Shri Vishnu School op het Jeugdjournaal

Holi-feest Shri Vishnu School op het Jeugdjournaal

21 maart 2019 - 

Het Jeugdjournaal heeft een item gemaakt van het Holi-feest op de Shri Vishnu School. Klik hier om de reportage te bekijken. 

Derde aflevering Radio Amor

22 februari 2019 - 

Via de link hieronder kunt u de de derde aflevering beluisteren. Het thema is 'Sewa' 

Onderzoeken & Ontwerpend leren binnen Stichting Hindoe Onderwijs Nederland

Onderzoeken & Ontwerpend leren binnen Stichting Hindoe Onderwijs Nederland

22 februari 2019 - 

Onderzoekend en ontwerpend leren vinden we heel belangrijk in ons onderwijs. Zie hier een heel mooi filmpje met hoofdrollen voor de kinderen en juf Wanisha van groep 6B op de Shri Vishnu School te Den Haag

https://vimeo.com/316804218

Nieuwe aflevering van Radio Amor

Nieuwe aflevering van Radio Amor

21 februari 2019 - 

Via onderstaande link kunt u terugluisteren naar de tweede SHON-uitzending bij Radio Amor. Het thema is: Opvoeding

 

SHON-scholen presteren fantastisch in de Scholentest 2019

SHON-scholen presteren fantastisch in de Scholentest 2019

18 februari 2019 - 

Alle SHON-scholen presteren ruim boven het landelijke gemiddelde van 7,0 in de Scholentest 2019 gepubliceerd door RTL Nieuws. Gemiddeld zitten onze scholen op 7,8!


Lees meer ›
Interview Radio Amor

Interview Radio Amor

03 februari 2019 - 

Directeur Shaam Jibodh van de onze Shri Krishna School is uitgebreid geïnterviewd door Radio Amor. Klik hier om deze uitzending te beluisteren.

 

1 2 3 4 5 6 7 8 9