Nieuws

31 maart 2023

Girlsday: groep 7 meiden Shri Ganesha School enthousiast over techniek

Meisjes van verschillende basisscholen in Almere hebben een kijkje genomen bij technische MBO opleidingen. Ook onze groep 7 leerlingen van de Shri Ganesha School hebben een bezoek gebracht aan de speciale 'Girlsday' op het MBO College Almere.  

Girlsday: groep 7 meiden Shri Ganesha School enthousiast over techniek
Onze groep 7 meiden van de Shri Ganesha School hebben donderdag 30 maart een hele leuke dag gehad op het MBO College Almere. Ze bezoeken namelijk een speciale 'Girlsday', een dag om meiden enthousiast te maken voor een opleiding in de technische sector. 

 

Zo’n dertig Almeerse meiden komen naar de speciale dag waarop workshops te volgen zijn over techniek. De MBO school merkt dat op basisscholen en VMBO-scholen te weinig aandacht voor techniek is en dat er voornamelijk jongens geinteresseerd zijn in hun opleidingen. Daarom willen ze meisjes, in de leeftijdscategorie tien tot vijftien jaar, vroeg kennis laten maken met techniek. De school heeft in hun hele voltijdopleiding ongeveer vijf meisjes zitten op driehonderd jongens en in de deeltijd vergelijkbare getallen. De jonge meiden die de rondleiding krijgen, zien dus voornamelijk jongens in de klaslokalen en op de verschillende werkplekken. De meiden die een rondleiding krijgen, vinden dat geen probleem. "Meisjes kunnen alles wat jongens kunnen", zegt onze leerling Gurleen vastberaden. Een buis buigen in de vorm van een hart gaat onze basisschoolleerlinge gemakkelijk af. "Ik was bang dat ik het niet kon doen, maar het was best wel leuk om te doen." Of ze loodgieter wordt weet ze nog niet.

 

Tijdens de speciale 'Girlsday' heeft Omroep Flevoland een mooie reportage gemaakt. Onze leerlingen zijn te zien in het item, waar Gurleen ook wordt geinterviewd. Bekijk hier het filmpje.