Nieuws

09 januari 2023

Pandit Dharm Shriemissier overleden

De heer drs. Dharmraj Shriemissier is niet meer onder ons. Op 5 januari 2023 is hij op 81 jarige leeftijd overleden. De heer Shriemissier was onderwijskundige en pedagoog en vanaf het begin betrokken bij Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON). Aankomende donderdag 12 januari is de uitvaart in Lisse. Wij wensen zijn familie en al zijn dierbaren veel licht, kracht en sterkte toe met dit verlies. 

 

 

 


Pandit Dharm Shriemissier overleden
De heer drs. Dharmraj Shriemissier, meer bekend als pandit Dharm Shriemissier, was vanaf de oprichting van de eerste school van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland in 1988 betrokken bij onze stichting. In eerste instantie was hij bestuurslid van het oud bestuur en zat hij in de sollicitatiecommissie (met nog 2 andere leden) voor het aannemen van leerkrachten. In 1998 werd pandit Dharm Shriemissier gekozen tot plaatsvervangend voorzitter en deze functies (naast plaatsvervangend voorzitter, ook lid van de sollicitatiecommissie) heeft hij belangeloos en met 'hart en nieren verricht tot juni 2014.

 

Naast zijn bestuurstaken was hij als pandit verbonden aan de stichting. Aan het eind van elk schooljaar deed hij een Puja met de groep-8 scholieren, die afscheid namen van het basisonderwijs.

 

Wij verliezen in hem een bekwame bestuurder en bovenal een sociaal bewogen mens, die veel van zijn krachten belangeloos aangewend heeft voor de Nederlandse gemeenschap in zijn algemeenheid en in het bijzonder voor de Hindoestaanse gemeenschap.

 

Bedankt voor wie je was Dharmraj Shriemissier, pandit Dharm Shriemissier

Raam Raam OHM SHANTI OHM, OHM SHANTI OHM, OHM SHANTI OHM