Nieuws

10 november 2020

Nationale Divali-viering

De Nationale Divali Lezing op vrijdag 13 november wordt dit jaar in samenwerking met het Zuiderstrandtheater online gehouden. Ook wordt er op zaterdag 14 november een livestream uitgezonden vanuit Theater aan het Spui met een muzikale omlijsting van Raga Impressions en Indiase raga’s. De livestream van de activiteiten is te volgen via www.nationaledivaliviering.nl en via Amor FM.

Nationale Divali-viering

Programma vrijdag 13 november

  • Welkom en programmatoelichting door Rajesh Ramnewash (Stichting Hindoe Onderwijs Nederland/SHON)
  • Ontsteken van de diya en gebed/mantra door Pandit Vikash Ramlochan Tewarie (Sewa Dhaam)
    Divali boodschappen van minister-president Mark Rutte en Chan Santokhi (Suriname)
  • Concert Raj Mohan in samenwerking met een ensemble van het Residentie Orkest
  • Divaliboodschappen van de ambassadeur van India, Kaushilya Budhu Lall (SHON), Kavita Parbhudayal, Bert van Alphen (gemeente Den Haag), en Radjen Ramnath (Sanatan 
  • Hindoe Parishad Nederland/SHPN)
  • Afsluitend gebed door Pandit Vikash Ramlochan Tewarie

 

14 november: Divali in Theater aan het Spui

Naast de livestream vanuit de Nieuwe Kerk is er op zaterdag 14 november een prachtig programma in Theater aan het Spui. Het livestreamconcert bestaat uit Indiase raga’s uitgevoerd op authentieke Indiase solo instrumenten, de santur, de sitar en tabla’s gecombineerd met piano en zang. De uitgangspunt is de Indiase klassieke muziek waarbij de pianist haar eigen interpretaties van de raga speelt, waarop de Indiase musici op reageren. De kruisbestuiving variëert van minimal, neo klassiek, trance tot jazz. De musici spelen voor het eerst samen in deze formatie, een ongewone combinatie die tot verrassende klanken leidt. 

U vindt alle informatie via www.nationaledivaliviering.nl 

 

Wij wensen iedereen een Subh Divali!