Nieuws

29 december 2020

Kerstpakketten voor ouderen in Den Haag

Fractievoorzitter Kavish Partiman van CDA Den Haag heeft samen met een aantal lokale Haagse ondernemers, afgelopen dagen kerstpakketten ingepakt en verdeeld onder de bewoners van het Johan Chandoe Huis, het Kamal Huis, Shanti Bhawan en Bindraban Bhawan.


Kerstpakketten voor ouderen in Den Haag

Hij vindt dat de ouderen in onze gemeenschap hard zijn getroffen door de coronapandemie en wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken. “Vaak mogen ze hun kinderen of kleinkinderen niet knuffelen en activiteiten om hun dag door te komen zijn veelal afgelast. Met dit kleine gebaar willen we laten zien dat we er voor hen zijn”, zegt Partiman. In een pakket zit een kerstbrood, chocola, bloemen en een kerstkaartje met een persoonlijk bericht.

Vanuit de Haagse Shri Vishnu School, één van de onderwijsinstellingen van Stichting Hindoe Onderwijs Nederland (SHON), is de actie mede -gecoördineerd. Ook collega's en vrijwilligers van de Rotterdamse Shri Saraswatie school hebben meegeholpen. Bestuursvoorzitter Rajesh Ramnewash was ook aanwezig om te helpen. “SHON steunt deze actie omdat wij het belangrijk vinden om een signaal af te geven tegen de vereenzaming van onze ouderen”, zegt hij. Verder vindt hij dat dit helpt om aan de ouderen dankbaarheid te tonen voor alles wat ze gedaan hebben bij de ontwikkeling van de gemeenschap.

Ook aanwezig om te helpen is Rohit Kanhai van Intervast, een bedrijf gespecialiseerd in internationaal vastgoed. Volgens hem hebben verschillende bedrijven uit diverse branches die zijn gevestigd in de regio Den Haag, zich aangesloten bij de actie. Het gaat onder meer om bakkers, vastgoedbedrijven, belastingadviseurs en woninginrichters. “Ik vind het een eer om mee te doen”, zegt hij. “Dit is een kans om de mensen die voor ons een pad gebaand hebben, in het zonnetje te zetten.” 

Klik hier voor het artikel dat verschenen is in Dagblad Suriname