Nieuws

15 februari 2016

Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha Schoo

Het Holi phagwafeest op de Shri Ganesha School in Almere is dit jaar op woensdag 23 maart. “Deze keer houden we o.a een braderie op het schoolplein”, zegt directeur Shakoentela Soedamah. “Het is tegelijkertijd een open dag.” 

Door Stuart Kensenhuis 


“Elk jaar tijdens het Holi phagwafeest komen de kinderen op me af om me flink te besmeuren met   kleurenpoeder. En dat mag. Want meestal ben ik de directeur met autoriteit maar op deze dag even niet. Is dat niet geweldig? ”

 “Onze kinderen zijn de artiesten op dit lentefeest want ze gaan zingen en dansen. Maar er zullen ook gastsprekers zijn. We gaan bijvoorbeeld burgemeester Franc Weerwind van Almere uitnodigen.”

 “Ons motto voor dit feest is saamhorigheid en vrede. Laten we samen en in harmonie door het leven gaan. Wat ik mooi vind is dat als mensen ingesmeerd zijn met die kleurenpoeder er dan een vorm van gelijkwaardigheid is. Je lijkt dan op elkaar en huidskleur, ras of wat dan ook valt weg.”

 “Dit wordt mijn 7e Holi phagwafeest op de Shri Ganesha School en iedereen is welkom. Ik kan me de eerste keer nog goed herinneren toen we dit feest vierden op onze school. Het was op een zondag. Daarom waren er veel mensen op afgekomen. Met de kinderen en hun ouders, het college van bestuur en andere gasten hadden we veel spelplezier op het schoolplein. Verder hadden we aan 300 roti’s die dag niet genoeg. Een bijzondere viering!”

 “Holi phagwa luidt eigenlijk het nieuwe jaar in. Daarom kijk ik in deze periode erg uit naar de verdere ontwikkeling van onze school. Vooral voor onze kinderen wil ik graag inzetten op het gebruik van iPads en andere digitale mogelijkheden. Dit past in ons streven naar een goede kwaliteit van het onderwijs.”